Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.07.2015 10:51 - Изкупуване по-трудно за чужденците, които купуват земя в Румъния - В обхвата на новия регламент относно продажбата на земеделска земя
Автор: zemedelskizemiblogbg Категория: Регионални   
Прочетен: 310 Коментари: 0 Гласове:
0



 Влезе в сила в Румъния на нови разпоредби относно продажбата на земя от земеделски: добави прилагане на регламент в новия закон земя март обяви, че съсобствениците, съседи, наемателите, живеещи в уреждането на земеделските производители и румънската държавни правата на преимуществено изкупуване на бич чужда земя.
Указът публикувана в официалния вестник на петък реда и условията на земеделски земи, както стоки, но не уточнява как да се прилага принципа на реципрочност, които, Траян Бъсеску преоборудват по искане на държавния глава право. Президентът включено предложението за включване на промени в европейските граждани и юридически лица за закупуване на земеделска земя в Румъния само в рамките на съществуващите ограничения на закупуването на земя в собствената си страна. Румъния приключи закупуването на земя за предотвратяване на чуждестранни физически лица, присъединяването на страната към ЕС е предвидено седемгодишен мораториум по време на първи януари. Новото румънско законодателство се прилага за продажбата на цялата земеделска земя, независимо от това дали е местен или чуждестранен търговски панаир кон. Покупка, нито предпоставка за Стоакровата имоти планирано първоначално лимит или селскостопански квалификация или опит не са оставени вътре в окончателния вид на закона. Според постановлението, публикувано в петък в Румъния сега те трябва да уведомят собствениците на кабинета на кмета, ако те искат да продават доставка земеделски територии, принадлежащи на населеното място, в което се посочват продажната цена на земята доминираха и точни топографски данни. Ако притежателите на права за записване, нито е в рамките на 30 дни от датата на публикуване на офертата, сайтът е безплатно, както е на разположение за продажба, но ако предложената цена евтино продадени, продажбата е недействителна. Продавачът на земя земеделският производител трябва да получи комплект от документацията. Държавната граница на, 30 km, или военни съоръжения върху продажбата на 2.4 km или по-малко раздалечени области на министерството на румънската отбрана, продажбата на земя в археологически обект, който се счита за културно трябва да уведоми министерството, както добре. Чрез чуждестранните компании, регистрирани в страната, доколкото те birtokolhattak тяхната земеделска земя в Румъния. Румънската преса съобщава, че повече от 700 хиляди хектара земя са собственост на чуждестранни фирми, като е почти 8 на сто на страната повече от 9 милиона хектара обработваема земя област.  



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zemedelskizemiblogbg
Категория: Регионални
Прочетен: 54629
Постинги: 113
Коментари: 1
Гласове: 2
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930