Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.07.2015 09:43 - Отвличане на земеделска земя в ЕС!
Автор: zemedelskizemiblogbg Категория: Регионални   
Прочетен: 296 Коментари: 0 Гласове:
0



Тази седмица комисията по земеделие и развитие на селските райони на Европейския парламент представи проучване относно степента на незаконно присвояване на земеделската земя в ЕС. Феноменът на концентрация на земеделски земи в ръцете на малък брой собственици и покупката на земя от инвестиции, пенсионни и други фондове и банките е много ясно изразени в източната част на Европа.

Източните членки на комунистическия режим причинили спиране на развитието на селскостопанското производство от поне петдесет години, но също така и общото изоставане на икономиката на тези страни, които днес води до значително по-ниски доходи, жителите на тези държави-членки и тяхната икономическа мощ. Особено тези ефекти е бил изложен на сектора на селското стопанство, което е след реформите, много от подозрителни действия на приватизация на държавни земи е довело до ситуация, където имаше състезание за страна като този, можете да гледате в "уестърни".

    
"Wild West" в източните страни

Споразумения джоб и неизвестни купувачи

Въпреки че нашите земеделски стопани на тези тенденции в продължение на години и се чувстват по собствената си кожа, данните от проучването показват, че доскоро се считаше за един феномен, който се случва само в страните от Южна Америка и Африка, но това изследване е тревожен функции такова лечение, регистрирана в рамките на Европейския съюз. Особено внимание беше насочено към закупуване на 166 359 дка обработваема земя от март тази година. Също така, изследването е проведено в 13 държави-членки показа, че от външната страна на официалните записи призната неуважение към закона, като "джобни договори" и на "неидентифицирани клиенти", финансиран от чуждестранен капитал, особено в Унгария и Полша. Направена е препратка въпреки забраната за продажба на земеделски земи в рамките на преходния период. Тези явления могат да се очакват в Хърватия след края на преходния период до 2018 г., ако правителството до тогава не споделят всички сухопътни магнатите на, като наскоро започна работа.

Индикаторите показват, че 50% от земеделската земя, собственост на само 3% от селскостопанските фирми, а 84% от малките семейни ферми притежава само 14,5% от земеделските земи. Тези данни показват, голям и тревожен крак, който унищожава Европейската система за селскостопанско производство въз основа на семейните ферми и нейната цел за поддържане на структурно разнообразно и многофункционално селско стопанство, и в същото време силно допринася за унищожаването на Европейския суверенитет в производството на храни.
Политиките, които благоприятстват голяма

    
Унищожаването на Европейския суверенитет в производството на храни?

Специална загриженост се изразява около нарастващото присъствие на инвестиционни фондове от страните от Близкия изток и Средиземноморието, които купуват големи количества земеделска земя в Румъния и България. В много подобни ситуации, идентифицирани и ролята на националното правителство, че или не успеят да вземат подходящи мерки или, по споразумение с инвеститорите позволява концентрацията на земеделска земя в ръцете на малък брой собственици. Експертите, които представиха на изследването заключават, че отглеждането на земеделска земя не трябва да се гледа само от позицията и конкурентоспособността на икономиката, но и в разглеждането на земеделска земя трябва да се вземат предвид социалните, културните и историческите аспекти.

В последвалата дискусия, Хърватия евродепутат Marijana Petir посочи, че в политиките на национално правителство трябва да се намери решение на този проблем, защото те носят на Закона за управление на селскостопански земи за тяхната национална територия. Въпреки това, тя каза Petir "някои правителства съзнателно пречат на отпускането на държавни земеделски земи Фермерите и активно прилагане на политики, които благоприятстват голям."
Как безимотни овчари може да бъде най-богатите?

Марияна Petir заяви абсурдни примери, които се случват в Хърватия и които свидетелстват за правителството облагодетелства магнати, които маневри създаването на дъщерни дружества в една компания има страна на други домашни животни, така че се оказва, че най-богатите предприемачи в Хърватия Всъщност безимотни пастири, които правителството възложена без търгове селскостопански земя. Такова поведение, което противоречи на здравия разум е местните фермери доведе до бедност, защото те не могат да влязат в притежаването на земя като основен ресурс за земеделско производство.

Petir призова ЕС да определи как концепцията за земеделието подкрепя застъпва, че тя бъде семейни ферми, тъй като те се запази пространството околната среда и биоразнообразието, и хранителни продукти.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zemedelskizemiblogbg
Категория: Регионални
Прочетен: 54549
Постинги: 113
Коментари: 1
Гласове: 2
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930